Efectul Suplimentului De Usturoi În Gestionarea Diabetului Zaharat De Tip 2 T2DM: O Meta-analiză A Studiilor Controlate Randomizate PMC



Analiza combinată a inclus nouă RCT, în care șapte au adoptat tablete cu putere de usturoi și două au adoptat omogenat apos de usturoi [16,20], astfel încât compusul principal al extractului de usturoi a fost alicina. Din cunoștințele noastre, aceasta a fost prima meta-analiză care a evaluat cantitativ efectul usturoiului (alicinei) pentru pacienții cu DZ2. Iar rezultatele au demonstrat că usturoiul a îmbunătățit semnificativ controlul glicemiei și, de asemenea, a avut roluri pozitive semnificative în reglarea lichidului din sânge în 12 săptămâni, ceea ce este o co-morbilitate foarte frecventă la pacienții cu DZ2. Au fost colectate informații despre caracteristicile de bază în fiecare studiu, care au inclus primul autor, anul publicării, dimensiunea eșantionului, compoziția sexului, nivelul inițial de FBG, doza zilnică de usturoi și timpul măsurat rezultatul. După extragerea tuturor datelor disponibile din RCT incluse, măsurătorile rezultatelor primare raportate de studiul nostru au inclus FBG, fructozamină plasmatică și HbA1c.

  • Un studiu din 2020 pe 103 persoane cu diabet zaharat de tip 2 a oferit participanților 1,2 grame de suplimente de ghimbir zilnic, timp de 90 de zile.
  • Prin urmare, studiile în viitor trebuie să exploreze o metodă stabilă și repetabilă pentru a defini doza optimă de usturoi pentru pacienții cu DZ2 cu hiperglicemie pură sau tulburări complexe ale metabolismului.
  • Această vitamină joacă un rol în reglarea metabolismului carbohidraților și poate ajuta la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge.


Măsurătorile secundare au inclus alți indici legați de glucoză din sânge (glicemia postprandială, indicele de rezistență la insulină HOMA, peptida C), indici de lichide din sânge [colesterol total, trigliceride, HDL, LDL] și siguranță. Mai mult, s-a descoperit că usturoiul oferă efecte hipoglicemiante prin prevenirea inactivării insulinei de către grupul sulfhidril și creșterea sensibilizării la insulină [63]. Componentele antioxidante ale usturoiului negru îmbătrânit, cum ar fi fenolii și flavonoidele, reduc, de asemenea, rezistența la insulină [28]. A descris potențialul usturoiului de a îmbunătăți sensibilitatea la insulină la șobolanii hrăniți cu fructoză [64]. Recent, Parham et al. au raportat un medicament pe bază de plante care conține usturoi care ar putea crește secreția de insulină, sensibilitatea și reducerea rezistenței la insulină [27]. Despre ce ingredient activ din usturoi este responsabil pentru acest efect, Zhai et al. a sugerat că alliina poate crește sensibilitatea la insulină [47]. În plus, GO sau DATS s-a dovedit că îmbunătățește toleranța orală la glucoză și crește sensibilitatea la insulină [16].

Usturoiul Și Diabetul: Beneficii Multiple Pentru Sănătate



Usturoiul ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, la creșterea secreției de insulină, la reducerea stresului oxidativ, la depășirea rezistenței la insulină și la prevenirea riscului de probleme cardiace la persoanele cu diabet. Impactul usturoiului asupra sănătății imunitare, împreună cu potențialul său de a reduce nivelul colesterolului, poate reduce, de asemenea, tensiunea arterială, conform recenziei menționate mai sus din Antioxidanti.

  • Această plantă comestibilă este utilizată pe scară largă ca condiment și aromă, iar proprietățile sale medicinale au fost menționate în diferite studii pe oameni și animale [2–4].
  • Trisulfura de dialil (DATS), un compus organosulfurat izolat din usturoi, s-a demonstrat activitate anticancer atât în ​​investigații in vitro, cât și in vivo.
  • Medicina antică chineză și indiană recomanda usturoiul pentru a ajuta respirația și digestia și pentru a trata lepra și infestarea parazitară (Rivlrn, 1998 ▶).
  • Includerea alimentară a pudrei de usturoi protejează șobolanii împotriva hepatotoxicității induse de gentamicina, îmbunătățește statutul antioxidant și modulează stresul oxidativ (Ademiluyi și colab., 2013 ▶).
  • Acestea fiind spuse, adăugarea mai multor usturoi în dieta dumneavoastră nu doare de obicei și chiar poate oferi beneficii pentru sănătate.


Mai mult, s-a subliniat că nivelul de insulină este crescut la șobolanii diabetici atunci când i se administrează usturoi sub formă de ulei [16] sau extract de usturoi cu o doză de 200 mg/kg. De asemenea, poate crește funcția celulelor beta pancreasului prin reglarea în sus a genei receptorului gamma coactivator-1α (PGC-1α) activat de peroxizomi [59] și poate modifica caracteristicile histopatologice ale celulelor pancreasului [60]. S-alilcisteină sulfoxid pare să aibă un efect stimulator direct asupra capacității de secreție de insulină a celulelor pancreasului [16, 34]. Un studiu recent a evidențiat rolul consecințelor negative ale proteinei tirozin fosfatazei 1B (PTP1B) în căile semnalului insulinei. Civilizațiile antice foloseau usturoiul pentru a trata astmul, tulburările digestive, bolile de inimă, infecțiile, tulburările respiratorii, tumorile și chiar viermii intestinali. Astăzi, afirmațiile privind beneficiile pentru sănătate ale usturoiului includ scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, un efect antiinflamator, un risc redus de cancer și un sistem imunitar mai puternic.

Interacțiuni Cu Miere



Acesta este un interes deosebit, deoarece diabetul crește riscul unei persoane de a dezvolta inflamație legată de ateroscleroză. Pentru a elimina influența diferitelor niveluri de bază, valoarea reducerii FBG de la momentul inițial la timpul măsurat rezultat a fost comparată între grupul de usturoi și grupul de control.

  • Cu toate acestea, sarea de usturoi nu conține aceiași compuși activi ca usturoiul proaspăt și trebuie utilizată doar cu moderație, mai ales dacă trebuie să limitați aportul de sodiu.
  • Procesul de îmbătrânire diminuează amestecurile de sulf impur ulei-solvent și îmbunătățește substanța amestecurilor dizolvabile în apă.
  • Nu au fost observate efecte secundare severe, deși mai mulți oameni care au luat usturoi (28%) decât placebo (12%) s-au plâns de un miros de usturoi vizibil.
  • Mai mult, s-a subliniat că nivelul de insulină este crescut la șobolanii diabetici atunci când i se administrează usturoi sub formă de ulei [16] sau extract de usturoi cu o doză de 200 mg/kg.
  • Acest lucru este semnificativ deoarece persoanele cu diabet au un risc crescut de boli de inimă (26).


Cu toate acestea, din cauza dimensiunii limitate a eșantionului și a rezultatelor verificate, nu există încă o analiză cuprinzătoare și cantitativă cu fiabilitate ridicată. De asemenea, a fost raportat efectul usturoiului asupra nivelului de glucoză din sânge în diabetul zaharat (DZ) [17]. Punctul focal al acestui studiu este revizuirea rapoartelor legate de efectele antidiabetice, anti-angiogeneze și neuroprotectoare ale usturoiului. Retinopatia diabetică (DR), principala problemă oculară la pacienții diabetici, este una dintre cele mai frecvente cauze ale deficienței vizuale la nivel mondial [18]. Boala pare să fie cauzată de vasculopatia retiniană, inflamația retinei și neuropatia retiniană [19].

Beneficiile Pentru Sănătate Ale Usturoiului Și Mierii



Usturoiul a redus semnificativ colesterolul total seric și colesterolul LDL și a crescut moderat colesterolul HDL în comparație cu placebo la pacienții cu diabet (Ashraf și colab., 2005 ▶). S-alil cisteina, o componentă bioactivă derivată din usturoi, a restabilit funcția erectilă la șobolanii diabetici prin prevenirea formării speciilor reactive de oxigen prin modularea expresiei subunității NADPH oxidazei      (Yang și colab., 2013 ▶). S-a descoperit în studiu că consumul de usturoi crud pentru diabet ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și se dovedește eficient împotriva aterosclerozei. Gestionarea nivelurilor de colesterol este importantă, deoarece colesterolul ridicat crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Usturoiul poate, de asemenea, să îmbunătățească nivelul de colesterol, în special la cei cu colesterol ridicat sau diabet, arată o recenzie din 2020 în Antioxidanți. Cu toate acestea, aceste constatări sunt limitate, deoarece cele mai multe studii din această revizuire au constatat că beneficiile provin din extractul de usturoi învechit sau forme suplimentare de usturoi, mai degrabă decât din tipurile de usturoi folosite la gătit. În cazul HIV, se crede că ajoena acţionează prin inhibarea proceselor dependente de integrină (Tatarintsev et al., 1992 ▶).

  • O meta-analiză a studiilor din 2020 a constatat că suplimentele de usturoi reduc tensiunea arterială la persoanele cu tensiune arterială ridicată.
  • El a descris o creștere persistentă a nivelului de glucoză din sânge la șobolanii martor netratați, în timp ce nivelul de glucoză a fost redus semnificativ la șobolanii diabetici cărora li sa administrat 300 sau 600 mg/kg de AGE.
  • Scanga a descoperit că aliina este un substrat al LAT1, un transportor al membranei celulare care se leagă de aliină și joacă un rol vital în metabolismul uman, diabet și cancer [48].
  • O serie de studii randomizate controlate (RCT) de înaltă calitate au fost concepute pentru a investiga eficacitatea acesteia în managementul DZ2 în ultimele decenii [11-20].
  • Conținutul de carbohidrați din pâine poate afecta semnificativ nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate să nu fie ideal pentru diabetici.


Acest lucru este semnificativ deoarece persoanele cu diabet au un risc crescut de boli de inimă (26). De asemenea, usturoiul poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, în special la persoanele cu diabet. O meta-analiză din 2019 a Diabetului de îngrijire primară a constatat că usturoiul a fost mai eficient decât un placebo în reducerea glicemiei și a hemoglobinei A1C la persoanele cu diabet zaharat. Nivelurile de glucoză din sânge a jeun au scăzut cu aproape 11 mg/dL, iar A1C a scăzut cu aproximativ 0,6 mg/dL – ambele îmbunătățiri semnificative.

Este Mai Bine Sarea De Usturoi Să Înlocuiască Sarea Roz?



Studiile incluse în revizuire au oferit participanților 188-2400 mg de suplimente de pudră de usturoi sau extracte de usturoi învechite pe zi și au durat 8-12 săptămâni (4). Când vă gândiți dacă pâinea cu usturoi este bună pentru diabetici, este important să vă uitați la conținutul nutrițional al felului de mâncare. S-a demonstrat că usturoiul în sine are potențiale beneficii pentru sănătate, inclusiv potențialele management al zahărului din sânge. Cu toate acestea, atunci când usturoiul este combinat cu pâine, impactul general asupra nivelului de zahăr din sânge poate fi diferit. Conținutul de carbohidrați din pâine poate afecta semnificativ nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate să nu fie ideal pentru diabetici. Usturoiul și ghimbirul le pot aduce beneficii celor cu diabet, ajutând la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea altor markeri ai sănătății.

  • Gentamicina induce, de asemenea, leziuni hepatice, după cum a fost relevat de creșterea enzimelor marker de afectare hepatică (aspartat transaminaza și alanin aminotransferaza) și reducerea nivelului de albumină plasmatică.
  • O revizuire din 2018 a 33 de studii a constatat că, în general, suplimentele de usturoi au fost mai eficiente decât tratamentele placebo în reducerea trigliceridelor, zahărului din sânge, colesterolul total, colesterolul LDL (rău) și HbA1c la persoanele cu diabet (31).
  • Nivelurile de glucoză din sânge a jeun au scăzut cu aproape 11 mg/dL, iar A1C a scăzut cu aproximativ 0,6 mg/dL – ambele îmbunătățiri semnificative.

GEEK VAPE VAPORIZERS
https://cbd101guide.com
Aluisa